ارشناس فناوری اطلاعات IT کیست و چه وظایفی دارد؟
ار آنجایی که امروزه آی تی یا فناوری اطلاعات یک از پرطرفدارترین مباحث در دنیا است خوب است که بدانید یک کارشناس IT کیست و چه وظایفی دارد و بازار کار و میزان حقوق و درآمد مهندس این حوزه چگونه است؟
کارشناس فناوری اطلاعات کیست؟
مهارت مورد نیاز برای ورود به رشته مهندسی فناوری اطلاعات کدامند؟
شرح وظایف کارشناس IT چیست؟
بازار کار فرصت شغلی کارشناس آی تی چگونه است؟
درآمد و حقوق مهندس IT چقدر است؟
کارشناس فناوری اطلاعات کیست؟
با توجه به این مسئله که فناوری اطلاعات یک گرایش بین رشته ای می باشد یک کارشناس IT کسی است که توانایی کار با ابزارهای مختلف و متنوعی را داشته و بتواند آن ها را مدیریت نماید. در واقع به فردی متخصص آی تی می گویند که دانش کافی و مورد نیاز را در زمینه های برنامه نویسی، نرم افزار، سخت افزار، شبکه و سایر امور مرتبط با فناوری داشته باشد.
مهارت مورد نیاز برای ورود به رشته مهندسی فناوری اطلاعات
رشته مهندسی فناوری اطلاعات غالباً به صورت عملی است که در تمام فرصت های شغلی به نحوی مرتبط با کامپیوتر می باشند و بیشتر سمت های شغلی فارغ التحصیلان IT به صورت پشت میزنشینی و کارمندی می باشد، مگر اینکه خود فرد مهارت های حرفه ای مورد نیاز را آموخته و درشرکت های خصوصی فعالیت نماید.
از جمله مهارتهای یک کارشناس IT می توان به توانایی های ارتباطی عالی، توانمندیهای اداری، تخصص های مدیریتی، مهارت های سازمانی، توانایی های تحلیلی و مهارتهای فنی اشاره کرد.
مهندس آی تی بر اساس نوع شغلی که دارد باید توانایی پشتیبانی فنی، کار با سیستم عامل های مختلف مانند Windows و MacOS یا Linux و برنامه نویسی در یک یا چند زبان را دارا باشد.
همچنین برخورداری از مهارت های زیر برای کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات مفید است.
داشتن انواع گواهی و گذراندن دوره های فناوری اطلاعات و شبکه
داشتن گواهی یا تسلط برای نوشتن برنامه به زبان های مختلف از جمله ویندوز، لینوکس و …
آشنایی کامل یا داشتن گواهی در زمینه سخت افزار و نرم افزار
شرح وظایف کارشناس IT چیست؟
با توجه به شاخه های مختلف IT و همچنین نیاز شرکت ها وظایف و مسئولیت های شغلی نیروی کارشناس فناوری اطلاعات متفاوت است که مدیران انفورماتیک برای آنها مشخص می کنند.
شرکت های زیادی هستند که برای شبکه کامپیوتری مجموعه خود به دنبال کارشناس آی تی هستند. این نیروی متخصص وظیفه دارد تا کلیه مراحل طراحی، اجرای نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین پشتیبانی پس از راه اندازی شبکه را نظارت نموده و یا کلاً تمامی امور را به تنهایی انجام دهد.
از دیگر وظایف کارشناس IT می توان به نصب و راه اندازی سیستم عامل ویندوز برای سیستم های کامپیوتری شرکت و نیز نصب تمامی برنامه های کاربردی، همچنین ترمیم یا پاکسازی آن ها اشاره کرد.
امروزه غالب شرکت ها از وجود وب سایت برای معرفی و تبلیغات کسب و کار خود بهره می برند، از این رو این شرکت ها کارشناس IT را برای امور مدیریت، تولید محتوا و سئو سایت در راستای بهینه سازی آن در موتورهای جستجو استخدام می کنند.
بازار کار فرصت شغلی کارشناس آی تی چگونه است؟
توجه داشته باشید که بازار کار شغل کارشناس فناوری اطلاعات بسیار مطلوب است. هرچند یافتن شغل در رشته آی تی ارتباط مستقمی با تخصص شما دارد. تنها با داشتن مدرک تحصیلی و گذراندن دوره های گوناگون تخصصی نمی تواند استخدام شما را در فرصت شغلی کارشناس فناوری اطلاعات تضمین نماید.
اما دلیل این حرف که می گوییم بازار کار رشته آی تی خیلی خوب است به این بر می گردد که از یک سو تجارت الکترونیک حوزه نوپایی است و آمارها حاکی از آن است که تمایل مردم به خرید آنلاین از فروشگاه های اینترنتی بسیار زیاد شده و این امر سبب رونق سب و کارهای اینترنتی می گردد که یکی از حوزه هایی است که کارشناس فناوری اطلاعات می تواند در آن زمینه مشغول به کار شود.
از سوی دیگر با توجه به تنوع زمینه های کاربردی رشته مهندسی فناوری اطلاعات شامل حوزه های برنامه نویسی، شبکه، نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر و …، شرکت ها نیازمند استخدام کارشناس IT هستند که در این عرصه ها دارای مهارت باشد.
درآمد و حقوق مهندس IT چقدر است؟
میزان درآمد و حقوق مهندس IT بسته به نوع سمت کاری، سابقه کاری، محیط کاری، سطح شرکت، سطح تحصیلات، حد آشنایی با زبان انگلیسی و … بسیار متفاوت است. میزان دستمزد دریاقتی ماهانه متخصص آی تی در حوزه فناوری اطلاعات، شبکه و انفورماتیک مبلغی بین 4 میلیون تا 16 میلیون است و میزان دستمزد مهندس آی تی در زمینه برنامه نویسی، توسعه نرم افزار و وب مبلغی بین 4 میلیون تا 13 میلیون است.
یکی از فرصت های شغلی پر تقاضا برای کارشناس فناوری اطلاعات، سمت پشتیان IT می باشد لذا خواندن مطلب نیروی پشتیبانی آی تی IT کیست و وظایف آن چیست؟ برای علاقمندان به ورود به بازار کار این حوزه مفید است.
معرفی کارشناس فناوری اطلاعات و وظایف او
با گسترش تکنولوژی و لزوم استفاده از آن در قسمتهای مختلف هر شرکت و سازمانی، نیاز به کارشناس فناوری اطلاعات (IT) که بتواند روند انجام امور را با فناوریهای بروز همگام کند بیشتر شده است. به همین دلیل در این مطلب از ایران استخدام قصد داریم به بررسی شغل کارشناس فناوری اطلاعات و وظایف او بپردازیم.
فهرست مطالب
کارشناس فناوری اطلاعات (IT) کیست؟
یک کارشناس فناوری اطلاعات یا مهندس آی تی، مسئول راه اندازی، مدیریت و عیبیابی سیستمهای فناوری است که علاوهبر مدیریت درست سیستمها بر امنیت اطلاعات و مدیریت بانکهای اطلاعاتی نیز نظارت میکند. وظایف آنها شامل پاسخگویی به مشکلات سخت افزاری، بهروز رسانی نرم افزار سیستم و مدیریت بر دادهها و ارتباطات مورد استفاده در شبکه است.
پس در جواب سوال مهندس آی تی چیست ؟ باید گفت او کسی است که علاوهبر مدیریت بر سیستمهای نرمافزاری و بانک اطلاعاتی، درصورت بروز هرگونه مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری به سوالات سایر افراد پاسخ میدهد.
چگونه کارشناس فناوری اطلاعات شویم؟
برای انتخاب رشته آی تی در دبیرستان باید رشتهی ریاضی را گذرانده باشید تا پس از قبولی در کنکور بتوانید رشتهی آی تی را بعنوان رشتهی دانشگاهی خود انتخاب کنید. البته برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه علمی کاربردی رشته فناوری اطلاعات بدون کنکور نیز دارند که برای افرادی که نتوانستهاند در کنکور نتایج مطلوبی بدست آورند اما نمرات دبیرستان آنها خوب است یک فرصت استثنایی محسوب میشود. در بین دانشگاههای این رشته دانشگاه های آزاد کارشناسی فناوری اطلاعات نیز به چشم میخورد و کاربران میتوانند در زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد را نیز جز اولویتهای خود بنویسند.
دروس رشته آی تی عبارتند از: دروس تخصصی مانند مهندسی فناوری اطلاعات، مدیریت و کنترل پروژههای IT، آموزش الکترونیکی، پروژه IT و کارآموزی، مبانی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیکی، برنامه ریزی استراتژیک IT، محیطهای چندرسانهای و دروس اصلی مانند ساختمان های گسسته، زبان ماشین و برنامه نویسی سیستم، مدارهای منطقی، برنامهسازی پیشرفته، پایگاه دادهها و طراحی الگوریتمها، شبکههای کامپیوتری و… .
بهترین گرایش کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش فناوری اطلاعات بخصوص در دانشگاه تهران به است که علاوهبر اینکه این داشنگاه دانشگاهی بسیار معتبر و عالی است با گرفتن مدرک ارشد در این زمینه میتوانید در بسیاری از زمینههای شغلی این رشته مشغول به کار شوید.
شرح وظایف کارشناس فناوری اطلاعات
وظایف کارشناس فناوری اطلاعات (IT) بطور کلی به دو دستهی سازمانهای دولتی و غیر دولتی تقسیم بندی میشود. که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
شرح وظایف کارشناس فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی:
- تجهیز و بروزرسانی سامانههای اطلاعاتی
- مسئول ارتباطات اینترنتی و امور دادهای
- جمعآوری دادهها و ارائه سرویسهایی جهت دسترسی تحت شبکه به آنها
- اجرا و ابلاغ سیاستهای شورای فناوری اطلاعات به سازمان مربوطه
- مدیریت شبکههای رایانهای قسمتهای مختلف و فراهم نمودن ارتباط میان آنها
- مسئول راه اندازی، نگهداری و توسعه Data Center سازمان
- پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری سیستمهای موجود
- ارائهی گزارش کار واحد فناوری اطلاعات
- پیروی از قوانین آیین نامه واحد فناوری اطلاعات
شرح وظایف کارشناس فناوری اطلاعات در سازمانهای خصوصی:
وظایف کارشناس فناوری اطلاعات در سازمانهای خصوصی باتوجه به شاخههای مختلفی که در آن کار میکنند و به نسبت وظایفی که مدیران فناوری اطلاعات به آنها واگذار میکنند، میتواند متفاوت باشد. بطور مثال بسیاری از شرکتها برای شبکه کامپیوتری مجموعه خود به دنبال کارشناس آی تی هستند. این فرد باید بر کلیه مراحل طراحی، اجرای نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین پشتیبانی پس از راه اندازی شبکه نظارت نمایند.
از دیگر وظایف کارشناسان فناوری اطلاعات میتوان به نصب و راهاندازی سیستم عامل ویندوز و نصب تمامی نرم افزارهای کاربردی آنها اشاره کرد. همچنین این روزها بسیاری از شرکتها دارای یک وب سایت اختصاصی برای پیشبرد بهتر اهداف خود هستند و به همین دلیل به یک کارشناس آی تی برای مدیریت سایت نیازمندند.
از جمله مهمترین شغلهایی که میتوان به شرح وظایف آنها بطور جداگانه پرداخت عبارتند از:
شرح وظایف کارشناس فناوری اطلاعات آموزش و پرورش:
- نظارت بر وضعیت رایانهها، سرور و سایر تجهزات موجود
- تلاش در رفع عیوب موجود در سیستمها و ارائه گزارش به مدیران در خصوص رفع عیوب
- نصب و راه اندازی سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری و بروز رسانی سیستم عاملها، اتصال به اینترنت و یا سایر شبکههای مجاز
- تهیه آرشیو منظم و منسجم و نگهداری مناسب از نرم افزار و محتواهای آموزشی و پرورشی مجاز
- ارائه پیشنهاد به مدیران در خصوص محتواهای آموزش و پرورش مورد نیاز مدرسهها
- برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی جهت استفاده از محتوای آموزشی و پرورشی مبتنی بر فناوریهای نوین و ظرفیتهای شبکه ملی رشد
- و…
شرح وظایف کارشناس IT در بیمارستان:
وظایف مسئول آی تی در بیمارستان میتواند شامل حوزهی نرم افزار، شبکه، سخت افزار، قراردادها، وب سایت بیمارستانها، آموزش، امور ستادی و… باشد که در هرکدام از این حوزهها باید بر نحوهی عملکرد درست نرم افزاری و سخت افزاری سیتمها نظارت کند. تمام کارهای مرتبط با تکنولوژی را در اختیار بگیرد و درصورت نیاز آموزشهای مورد نیاز را به سایر همکاران ارائه دهد.
وظایف مسئول آی تی شرکت:
- کنترل و نظارت بر شبکههای موجود در شرکت
- مدیریت شبکه و کنترل سطوح دسترسی
- تهیه و نگهداری نسخههای پشتیبان از نرم افزارها، سیستم عاملها، سرورها و…
- نظارت بر تعمیرات و ورود خروج سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری
- رفع مشکلات کاربران
- ارائهی گزارشهای دورهای مبنی بر شرایط حوزه فناوری اطلاعات شرکت
- بررسی و تعیین سخت افزار ها و نحوه اتصال آن ها به شبکه
- بسیاری کارهای دیگر که به نسبت هر شرکت و نوع فعالیت آن میتواند متفاوت باشد.
در حالت کلی میتوان گفت شرح وظایف مشاور فناوری اطلاعات، شرح وظایف کارشناس آمار و فناوری اطلاعات، شرح وظایف کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، شرح وظایف مدیر فناوری اطلاعات و شرح وظایف واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات همگی شامل یکی از دو گروهی است که بالا توضیح دادیم. ممکن است همانطور که در موارد نمونه مشاهده کردید به نسبت محل کار و اقتضای سازمان برخی از وظایف کمی متفاوت باشد.
شرایط استخدام کارشناس فناوری اطلاعات (آی تی)
معمولا کارفرمایان به دنبال کارشناس فناوری اطلاعاتی هستند که حداقل دارای مدرک کارشناسی در یکی از رشتههای فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، سیستمهای مدیریت اطلاعات و حوزههای مرتبط با آنها باشند. همچنین آنها باید علاوهبر داشتن مدارک دانشگاهی و یا هر مدرک معتبری برای مهارتهای غیر آکادمیک خود، باید دارای مهارت های مهندس فناوری اطلاعات مانند رسیدگی و مدیریت از کار افتادن سیستمها یا بروز کردن آنها و کارهایی از این قبیل باشند. مهندسین آی تی همچنین باید مهارت های فناوری اطلاعات در آموزش را بلد باشند تا بتوانند آموزشهای مورد نیاز در زمینههای مختلف را به سایر همکاران خود ارائه دهند.
مهارتهای یک مهندس آی تی
برخی از مهارت های کارشناس فناوری اطلاعات عبارتند از:
- تسلط کامل بر نرم افزارهای کاربردی سازمان مربوطه
- مدیریت زمان
- توانایی بودجه بندی
- قدرت رهبری
- دارا بودن مهارتهای ارتباطی
آینده شغلی و بازار کار کارشناس فناوری اطلاعات
همانطور که در ابتدای مطلب نیز بیان کردیم، باتوجه به گسترش استفاده از فناوری اطلاعات در تمامی سازمانها، نیاز به کارشناسان آی تی نیز روز به روز افزایش پیدا میکند و این افراد میتوانند با کسب مهارتهای بیشتر و با کمی تلاش جایگاههای شغلی بسیار خوبی را بدست آورند. همچنین امکان استخدام کارشناس فناوری اطلاعات در نهاد های دولتی و استخدام کارشناس فناوری اطلاعات در شرکت های خصوصی وجود دارد و به همین جهت افراد با سلایق و تواناییهای مختلف میتوانند در یکی از سازمانهای مربوطه استخدام شوند.
با کمی جست و جو در بین آگهیهای استخدام موجود در سایت ایران استخدام نیز با بسیاری از آگهیهای استخدامی کارشناسان آی تی از جمله استخدام کارشناس شبکه در بانک، استخدام مهندس آی تی در بانک، استخدام مهندس کامپیوتر در سپاه مواجه خواهید شد که میتوانند آیندهی کاری بسیار خوبی نیز داشته باشند.
حقوق و درآمد کارشناس فناوری اطلاعات
حقوق و درآمد مهندس فناوری اطلاعات میتواند باتوجه به بسیاری از موارد متغیر باشد که از آن جمله میتوان به سمت کاری، محیط کاری، سابقه شغلی، میزان بزرگ یا کوچک بودن شرکت، سطح تحصیلات، میزان آشنایی با زبان انگلیسی و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
هرچند میزان درآمد یک مهندس فناوری اطلاعات در ایران خوب محسوب میشود اما حقوق مهندس آی تی در کشورهای خارجی که در زمینهی فناوری اطلاعات پیشرفتهتر هستند بیشتر است. بهعنوان مثال درآمد مهندس IT تمام وقت در کانادا سالانه حدود 75000 تا 95000 دلار و درآمد مهندس ای تی تمام وقت در امریکا سالانه حدود 77000 تا 96000 دلار میباشد. با توجه به شرایط بسیار عالی که در این دو کشور برای این افراد فراهم است، میتوان گفت شرایط کاری آنها بسیار بهتر از ایران است.
نحوه جست و جوی آگهی های استخدام کارشناس فناوری اطلاعات
نحوه جست و جوی آگهی های استخدام کارشناس فناوری اطلاعات بسیار راحت است. کافیست شما وارد وب سایت و یا اپلیکیشن ایران استخدام شوید و سپس در قسمت جستجو شغل موردنظر خود (استخدام مهندسی فناوری اطلاعات) را بنویسید تا تمامی آگهیهای استخدامی مرتبط با این شغل برای شما نمایش داده شود.
توجه داشته باشید که شما میتوانید با اعمال فیلترهای بیشتر ازجمله رشتهی تحصیلی و استان مورد نظر آگهیهای استخدامی را باتوجه به نیازتان را مشاهده کنید.
چگونه در جلسه مصاحبه مهندس IT حضور داشته باشیم؟
در زمان مصاحبه برای استخدام مهندس IT علاوهبر سولات استانداردی که در تمامی مصاحبهها مطرح میشود، سوالاتی در زمینههای فنی که تخصصیتر باشد نیز برای افراد طرح می گردد. جلسهی استخدام کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و استخدام کارشناس ارشد نرم افزار نیز به همین ترتیب شامل سوالاتی استاندارد، فنی و سوالاتی پیرامون محیط کار و علایق فرد خواهد بود.
نحوه تنظیم رزومه کارشناس فناوری اطلاعات
اگر میخواهید بهعنوان کارشناس فناوری اطلاعات یک رزومهی ایدهآل داشته باشید باید علاوهبر داشتن بخشهای اصلی از جمله: تجربهی کاری، اطلاعات تماس، میزان تحصیلات و مهارتها بخشهایی تحت عنوان جوایز و گواهینامهها، زبانها، پروژه های شخصی و علایق و سرگرمیها نیز داشته باشید.
توجه داشته باشید که برای داشتن یک رزومهی حرفهای که مطابق با استاندارهای رزومه نویسی باشد میتوانید از رزومه ساز رایگان ایران استخدام استفاده کنید. برای این منظور کافیست به عنوان کارجو وارد سایت کاریابی ایران استخدام شده و به قسمت ساخت رزومه بروید. این رزومه ساز علاوهبر اینکه رزومهای حرفهای با قالب دلخواهتان برای شما ارائه میدهد. با داشتن فیلدهای متفاوت احتمال فراموش کردن نوشتن برخی از بخشهای رزومه را به صفر میرساند. همچنین شما بعد از تکمیل رزومهی خود در رزومه ساز ایران استخدام میتوانید فایل آن را از سایت دریافت کرده و نزد خود داشته باشید.
همچنین درصورت مشاهدهی آگهی استخدام کارشناس فناوری اطلاعات و تمایل به ارسال رزومه، میتوانید رزومهای را که توسط رزومه ساز ایران استخدام طراحی کردهاید را بطور مستقیم و تنها با یک کلیک برای موقعیت شغلی موردنظرتان ارسال کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی شغل کارشناسی فناوری اطلاعات، وظایف و آیندهی شغلی آنها پرداختیم. باتوجه به گسترش فناوری اطلاعات در جهان این شغل نیز از آیندهی شغلی بسیار خوبی در ایران و جهان برخوردار خواهد بود. البته میزان مهارتها و تواناییهای افراد متفاوت است و همین تفاوتها باعث میشود میزان درآمد آنها نیز متغییر باشد. ولی درحالت کلی میتوان گفت این شغل جز شغلهایی است که درآمد خوبی دارد.
اگر شما بهعنوان کارفرما در سایت ایران استخدام حصور دارید، میتوانید با درج آگهی استخدام در این سایت و دسترسی به بانک رزومهی موجود از کارجویان ایران استخدام در سریعترین زمان ممکن فرد مورنظر خود را بیابید.
روری بر لیست ۴۰۰ ثروتمند جدید جهان و آمریکا که همه ساله توسط فوربس منتشر میشود نشان می دهد از میان ۴۰۰ ثروتمند آمریکایی هم اکنون ۵۳ نفر آنان در صنعت تکنولوژی هستند و پنج نفر از ۱۰ ثروتمند بالای لیست را ثروتمندان دنیای تکنولوژی تشکیل میدهند.
بیل گیتس موسس غول نرم افزاری دنیا،مایکروسافت
ارزش دارایی بیل گیتس هم اکنون ۷۶ میلیارد دلار است. سال ها پیش بود که در خبری جالب در مورد ثروت بیل گیتس،بیان شده بود که اگر وی هزار دلار از دستش به زمین بیفتد،مطمئنا برای برداشتن آن خم نخواهد شد،چون درآمد وی چیزی بالغ بر ثانیه ای ۲۵۰ دلار است که در مدت زمان کوتاه ۴ ثانیه ای برای خم شدن و برداشتن پول،مال از دست رفته جبران خواهد شد!
در سپتامبر ۲۰۱۴ او ۸۱ میلیارد دلار ثروت داشت. اما وی تنها کسی است که از دست رفتن ۵ میلیارد دلار برایش سخت و ناراحت کننده نخواهد بود! بیل گیتس طبیعتا در لیست ۱۰ ثروتمند صنعت تکنولوژی هم رتبه نخست دارد.
جف بزوس با آمازون پولدار شد
زمانی که آمازون سود فصل دوم مالیاش را اعلام کرد نتایج اعجاب آور بود. عملکرد عالی آمازون باعث شد قیمت سهام آمازون نسبت به یک سال قبل ۶۴ درصد افزایش یابد و این ۵/ ۱۶ میلیارد دلار را به ثروت جف بزوس اضافه کرد.
این میزان ثروت باعث شد که بنیانگذار آمازون بالاترین درآمد سال ۲۰۱۵ را در لیست ۴۰۰ میلیاردر جهان از آن خود کند و در جایگاه سومین ثروتمند صنعت تکنولوژی در آمریکا بایستد. افزایش سهام آمازون که در آغاز به ۲۰ درصد رسید باعث پیشی گرفتن این خرده فروش اینترنتی از بزرگترین فروشگاه فیزیکی آمریکا یعنی وال مارت شد.
جف بزوس در همان نخستین روزهای این افزایش سهام به دلیل در اختیار داشتن ۸۳ میلیون سهم از این شرکت ۸ میلیارد دلار به ثروتش اضافه شد که برای قراردادن او در لیست ۲۰۰ ثروتمند اول جهان کافی بود.
موفقیت آمازون بسیار بالاتر از پیشبینی تحلیلگرانی چون تامسون رویترز بود و بسیاری آن را نتیجه توجه به سرویسهای رایانش ابری میدانند که درآمد آن در این فصل به ۸۲/۱ میلیارد دلار رسید. این یعنی ۸۱ درصد رشد نسبت به سال قبل.
اعلام حضور در بازارهای جدیدی چون هند نیز به افزایش خوشبینیها نسبت به این خرده فروش آنلاین کمک کرد.
فروش آمازون تنها در آمریکای شمالی ۲۶ درصد نسبت به سال قبل رشد نشان داد و به ۷۹/۱۳ میلیارد دلار رسید. البته رشد فروش شرکت در جهان ۳ درصد اعلام شده است. آمازون پیشبینی کرده که فروش این شرکت در فصل مالی بعدی بین ۵/۲۳ تا ۵/۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.
چنین موفقیتی جف بزوس را از نظر ثروت بالاتر از مارک زوکربرگ، مدیرعامل فیسبوک و سرگی برین و لری پیج قرار داد.
لری الیسون، پولدار پسرفت کرده
لری الیسون بدشانس تر از بیل گیتس بود. وی در ماه مارس ۲۰۱۵ (حدود اردیبهشت ۹۴) چیزی در حد ۵۴ میلیارد دلار ثروت داشت اما ثروت او الان با افت ۵/۶ میلیــارد دلار به ۵/۴۷ میلیارد دلار رسیده است.اما از دست رفتن ۵ میلیارد دلار برای بیل گیتس رقمی نبود که زیاد به چشم بیاید.
لری الیسون سال گذشته از مدیرعاملی شرکت اوراکل کنار کشید اما هنوز یکی از قویترین تصمیمگیران این شرکت که خودش آن را بنا گذاشته، محسوب میشود. لری الیسون در لیست ۴۰۰ ثروتمند آمریکا در رتبه سوم (پس از وارن بافت) و در جایگاه دومین ثروتمند صنعت تکنولوژی است.
زاکربرگ هفتمین آمریکایی پولدار است
مارک زاکربرگ ۳۱ ساله در سال ۲۰۱۱ یعنی چهارسال قبل ۱۷ میلیارد ثروت داشت اما حالا ثروت او به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است. مدیرعامل فیسبوک از سال قبل تا حالا ۳/۶ میلیارد دلار به ثروتش افزوده شده و برای نخستینبار به لیست ۱۰ ثروتمند اول آمریکا راه پیدا کرده و در رتبه هفتم این لیست ایستاده است.
زاکربرگ در دنیای تکنولوژی در رده چهارم ثروت است. در ماه اوت تعداد کاربران فیسبوک به یک میلیارد نفر رسید. خرید استارتآپ واقعیت افزوده OCULUS در سال گذشته و اعلام اینکه هدستهای Rift این شرکت از اوایل ۲۰۱۶ وارد بازار میشود یکی از دلایل رشد سهام و موفقیت ۳/۶ میلیارد دلاری زوکربرگ است.
لری پیج و دارایی بدون تغییرش
ثروت لریپیج طی چند سال اخیر روند ثابتی را طی کرده و بیش از حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است. در ماه آگوست لری پیج گفت که بخشی از مسئولیتهایش را به ساندار پیچی، مدیر بخش جستوجوی خود سپرده است. همچنین تغییرات ساختاری جدیدی نیز در گوگل شکل گرفت که تاسیس یک شرکت مادر به نام آلفابت از آن جمله بود.
این تغییرات منجر به استقلال بیشتر استارتآپهای زیر مجموعه گوگل و تمرکز این شرکت روی تجارت اصلی خود شد. لریپیج هم اکنون دهمین ثروتمند آمریکا و پنجمین ثروتمند صنعت تکنولوژی است.
ذکر موارد بالا حاکی از سودهای باور نکردنی این صنعت است،سودی که با هزاران سال کار فیزیکی حتی گوشه ای از آن به دست نخواهد آمد.
بیل گیتس شاید معروف ترین فردی بود که در این زمینه به دارایی خارق العاده ۸۱ میلیارد دلاری رسید و برای همیشه نام وی ماندگار خواهد ماند،اما بجز او هنوز افرادی دیگری هستند که در این صنعت مشغول به دست آوردن سودهای فراوانی هستند،سودهایی که حتی به کمک صنعت چاپ و پول چاپ کردن نیز به دست نخواهد آمد!!